Együttműködési feltételek

 

A Közösségek Hete rendezvénysorozatot a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt (EFOP-1.3.1-15-2016-00001) keretében 2018. május 7–13. között hirdeti meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár.   

A rendezvényhez csatlakozott intézmények, közösségek egyetértenek a Közösségek Hete szellemiségével és vállalják, hogy olyan programokat szerveznek, amelyek kifejezik a Közösségek Hete céljait, központi gondolatát.

A rendezvénysorozathoz csatlakozott intézmények, közösségek vállalják, hogy a regisztrációkor, valamint a honlapon megadott időpontban és helyszínen programjukat megszervezik. Amennyiben a program rajtuk kívülálló ok miatt elmarad, arról a szervezőket a rendezvény előtt legkésőbb 2 nappal tájékoztatják.

A szervezők vállalják, hogy országos médiakampánnyal támogatják a rendezvényt, amelynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a helyi eseményekre. A szervezők vállalják, hogy szerkeszthető, és a www.kozossegekhete.hu oldalról letölthető szórólap- és plakátsablonokat készítenek, amelyen a helyi közösségek programjaikat népszerűsíthetik. Vállalják továbbá, hogy kinyomtatott, biankó plakátokat készítenek, amelyet a projekt mentorhálózatának tagjaitól –  vehetnek át a csatlakozott inézmények, közösségek április hónapban.

A rendezvény honlapján (www.kozossegekhete.hu) az összes program, szervező intézmény, közösség megtalálható és kereshető. A szervezők továbbá vállalják, hogy a Közösségek Hete Facebook oldalán folyamatosan friss tartalmakat osztanak meg a programokról, intézményekről, közösségekről. A rendezvényhez mobil alkalmazás is tartozik, amely az események, intézmények, közösségek jobb megismerését segíti elő. A csatlakozott intézmények, közösségek vállalják, hogy kizárólag a szervezők által biztosított arculati elemeket, szóróanyagokat – letölthető logó, szórólap, plakát – használják a programok széleskörű megismertetéséhez.

A csatlakozott intézmények, közösségek vállalják, hogy a programjukat a www.kozossegekhete.hu oldalra feltöltik. Vállalják továbbá, hogy a szervezők külön kérésére további információt biztosítanak az eseményeikről.

A csatlakozott intézmények, közösségek vállalják, hogy kitöltik a rendezvény szervezéséhez kapcsolódó elégedettségi kérdőívet, és a látogatói kérdőív kitöltését is lehetővé teszik vendégeik körében. Vállalják továbbá, hogy a programok lebonyolítása után egy rövid beszámolót, valamint fotókat küldenek dokumentáció céljából a szervezőknek.

A csatlakozott intézmények, közösségek tudomásul veszik: amennyiben a szervezők azt tapasztalják, hogy az intézmények, közösségek a korábban felsorolt feltételeknek nem tesznek eleget, a szervezőknek jogukban áll törölni a programot.  

A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy azokat a programokat, amelyek nem illeszkednek a Közösségek Hete rendezvénysorozat eszmeiségéhez, mint például kirekesztő, gyűlöletre uszító, politikai pártot népszerűsítő események, törli a rendszerből.  

 

A csatlakozók az együttműködési feltételek elfogadásával hozzájárulnak ahhoz, hogy a honlapra feltöltött jogtiszta képeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésére ellenszolgáltatás nélkül máshol is felhasználhatják.