waiting
Közösségek Hete - kozossegekhete.hu

Hírek

Pogramajánló


- Alkotni öröm!

Dátum: 2023 május 8.
Rovat: Programajánló
Címkék: programajánló, gasztro, makramé

A Közösségek Hete alatt nem lesz idő a tétlenségre, hiszen remek közösségi interaktív alkotóműhelyek, alkotópályázatok, felhívások késztetnek tevékenykedésre a hét során:

GASZTROKREATÍV FELHÍVÁS BONYHÁDRÓL
A bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár felhívást tett közzé: olyan egyedi ételek vagy sütemények receptjét valamint fotóját várják május 8-ig, melyet Petőfi Sándor személye, kora vagy egyik költeménye ihletett. A leginkább kreatív recepteket közzéteszik felületeiken, és a beküldőket jutalomban részesítik.

KEZDJ EL MAKRAMÉZNI!
Május 8-án a Nemzeti Művelődési Intézet “Tudásunkkal kézenfogva” projektje keretén belül a bódvaszilasi makramé szakkör tagjai bemutatják csoportjuk munkáját és élménybeszámolót tartanak szakköri tevékenységükről, hogy ezzel csináljanak kedvet a makramézáshoz.

ÉLETFA
A veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár kézműves foglalkozásán a MATASZ Női Tagozatának vezetésével készülnek majd az életfák pontozó technikával május 10-én.

VERS-KERÍTÉS
A szombathelyi Smidt Múzeumnál május 11-én Vers-kerítés készül: a múzeum felszalagozott kerítésére Petőfi idézetek kerülnek, melyeket fel kell lismerni és verssé alakítani.

BŰVÖS BÁBOS FESZTIVÁL
2023. május 11-14. között Pápai Művelődéstörténeti Társaság a Pegazus Színház és a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével Veszprémben rendezi meg a Bűvös Bábos Fesztivált, az amatőr gyermek bábjátszás ünnepét. Az eseményre 28 bábcsoport érkezik szerte a Kárpát-medencéből, hogy megragyogtathassák tehetségüket Veszprémben, Európa Kulturális Fővárosában.

TALPRA MAGYAR! – KERESS KINCSET! KÉSZÍTS NAGY MOZAIKKÉPET!
Budakeszin, az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében egész hetes kincskeresésre, kódfejtésre és izgalmas feladatokra várják a vállalkozó kedvűeket, akik nem fognak üres kézzel távozni. A jó megoldásokért cserébe a közösségek által gyűjtött kupakokat lehet szerezni, melyekből a Fő utcán kiállított Petőfi-mozaikkép összeáll közösségi alkotásként a hét folyamán.

További programokért érdemes folyamatosan figyelni a Közösségek Hete honlapját, ahol időpont, megye és tematika szerint is válogathatunk a programkínálatból:

A Közösségek Hete programajánlót a teljesség igénye nélkül összeállította:
Kajári Gabi
marketing, kommunikációs és disszeminációs szakértő
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Vissza