waiting
Közösségek Hete - kozossegekhete.hu

Hírek

Mozdulj rá!


– lendületben a Közösségek hetén

Dátum: 2022 május 18.
Címkék: természet, sport, szabadidő

Kerékpáros barangolás, túrázás, ismerkedés a gyógynövényekkel és gombákkal, ölbéli játékok, jóga és még sok más program várja a mozdulni vágyókat május 23-a és 29-e között a Közösségek Hetén.

Túrázz Bencúrfalván

Szécsény Bencúrfalva településrészének nevezetes pontjait ismerheti meg az, aki május 29-én, vasárnap részt vesz  a településen megtartásra kerülő helytörténeti sétán. A túraútvonalat a 10. születésnapját ünneplő Benczúrfalváért Kulturális Hagyományőrző és Faluszépítő Egyesület alakította ki.

Tekerj az egészségedért Hövejen

A családokat várja kerékpáros barangolásra a Höveji Gyermekekért Egyesület május 25-én, szerdán. A program célja a mozgás, az egészséges életmódra való figyelemfelhívás és a falu gyönyörű természeti környezetének megtekintése. A gyülekező dálután fél 5-kor lesz a polgármesteri hivatal udvarán. A túra vendéglátással zárul.

Perdülj, fordulj Veszprémben

Igazi különlegességgel szolgál a táncok szerelemseinek az Eötvös Károly Megyei Könyvtár május 28-án, szerdán. Ezúttal a könyvek mellett ír és indián táncokkal is ismerkedhet az, aki ellátogat a bibliotékába.

,,Lábunk alatt gyógynövények” 

Ősi tudást, a gombák és a gyógynövények ismeretét kelti életre tanfolyamian a Kecskemétei  Gombás- és Gyógynövényklub. Kurzusaik zárásaként vesznek részt a ,, Muzsikál az erdő ” című rendezvényen május 28-án és 29-én. Szombaton Hetényegyházán gomba és gyógynövény bemutatót tartanak, vasárnap pedig egy tőserdei túra során az útközben lelt gyógynövényeket ismerhetik meg a résztvevők. Különlegesség, hogy a rendezvényen az édes, nyers, ehető vadnövényekből készült salátával vendégelik meg a vendégeket

Csibe Zebe Bölcsi

Ölbéli játékokkal, gyerekdalokkal és mondókákkal várják a legkisebbeket és szüleiket a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba május 25-én, szerdán. A zenés, mókás program amellett, hogy fejleszti készségeiket, igazi élményt kínál az most nyiladozó csemetéknek, szerdán pedig akár a hatha jógát is kipróbálhatják náluk.

További programokat itt kereshet: https://kozossegekhete.hu/programok/

Vissza