waiting
Közösségek Hete - kozossegekhete.hu

Hírek

Programajánló


fiataloknak/fiatalokról

Dátum: 2022 május 25.
Rovat: Programajánló
Címkék: fiatalok, Közösségek hete, programajánló

Tiéd a pálya!

Május 23. és 29. között zajlik a 6. alkalommal megrendezett Közösségek Hete, idén az Ifjúság Európai Évéhez is kapcsolódik az országos rendezvénysorozat. A Tiéd a pálya! tematikához kapcsolódó programok szervezői azonban nem csak pályaválasztás előtt álló ifjaknak üzenik, hogy lépjenek pályára! Ehhez válogattunk a teljesség igénye nélkül néhány figyelemre méltó programot.

Így is lehet rohanni

Május 25-én szerdán Dévaványán Fuss és láss címmel városnéző futás szervez a DÁMK Művelődési Ház, hogy így hívja fel a figyelmet arra, amit a rohanós mindennapokban nem is vesszük észre: gazdag és szép környezet vesz bennüket körül, futás közben is megcsodálhatjuk értékes településünket. Figyelem, flow élmény a láthatáron!

Tiéd a színpad Egerben!

Szintén május 25-én szerdán interaktív színházi alkotóműhelyt tart  az Egri Kulturális és Művészeti Központ – Vitkovics Házban az 1987 – ben alakult Tájoló Színházi Egyesület. A társulat tájoló színházi lévén az előadásaikat olyan helyekre kívánják eljuttatni, ahol komplex színházi előadásokat ritkán, vagy soha nem tudnak fogadni, anyagi, vagy technikai okok miatt.

Talizzunk az ozorai futball pályán!

Május 26-án csütörtökön Ozora Község önkormányzata Gyereknapi eseményekkel és sok-sok érdekes programmal, játékkal mozgatja meg a lurkókat és az örökifjakat a focipályán.

Törj ki a Tahy Olga Városi Könyvtárból!

Szabadulószoba május 26-án csütörtökön Mezőkeresztesen 5. osztályos gyerekeknek könyvtárhasználattal kapcsolatos szabadulós játékokkal, nem kell megijedni, hanem a könyvtárból kell kiszabadulni, fejtörők, könyvkereső játékok segítségével.

Pályaválasztás előtt állóknak üzenjük Tatáról

A Pro Dotis Egyesület Fiatal vállalkozók Tatán címmel előadássorozatot indított, az első májusi kiadása a tatai Peron Tehetségközpontban május 26-án csütörtökön jelentkezik. Olyan helyi fiatal vállalkozók tevékenységét mutatják be, akik minden fiatal számára példaértékűek lehetnek. Az első meghívott vendége a tatai Strummel Balázs, aki könyvet is írt arról, hogy lett vállalkozó. Az előadások interaktívak, ahol a fiatalok kérdéseket tehetnek fel az előadók számára.

Kincset érő Közösség a Nemzetiben

Május 27-én pénteken 14:00-tól 15:30-ig a Kincset érő Közösség című időszaki kiállításon speciális kurátori tárlatvezetés tart Vida István. A pályaorientációs programra érettségi előtt álló középiskolásokat várnak. A programra érkezőket Palla Gyöngyi közösségszervező munkatárs fogadja majd az információs pult előtt.

Nyárnyitó Kavalkád Szekszárdon

Május 28-án szombaton a Polip Ifjúsági Egyesület és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat (SZIFÖN) szervezésében a Prométheusz Parkban táncbemutatók (Mozduljunk Együtt Szekszárdért! Tánccsoport,  Mellon yosong – duo, Iberican Táncegyesület, MMS – Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, Török táncház) és koncertek, valamint civil szervezetek interaktív bemutatkozása várja a kimozdulni vágyókat.

Minden jó, ha szörpong a vége: játssz nagyban!

A felnőtt SörPong ügyességi játék mintájára a kisebbeket szörpongra várja a Babits Mihály Kulturális Központ a szekszárdi Gyermeknap kiegészítő programjaként vasárnap 10 és 18 óra között. Aki célba talál, szörpre talál!

További programokért érdemes folyamatosan figyelni a Közösségek Hete honlapját, ahol időpont, megye és tematika szerint is csemegézhetünk a programkínálatból:

https://old.kozossegekhete.hu/programok/

Vissza