Mágocson lesz a Közösségek Hete nyitóeseménye május 8-án

Az „Együtt tenni, együtt lenni jó” program lesz a nyitánya az országos Közösségek Hete programsorozatnak. A hivatalos megnyitónak a Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény Művelődési Háza ad otthont 2017. május 8. 13.00 órakor.
A megnyitó során „Miénk a jövő” címmel mutatkoznak be a város tehetséges gyermekei és fiataljai, akik az elmúlt tanévben hazai vagy nemzetközi elismeréssel tértek haza versenyekről, és akiknek tevékenységük, tenni akarásuk példaértékű lehet társaik számára.

A május 8-ától 14-éig tartó programsorozatot Kárpáti Árpád, az NMI Művelődési Intézet ügyvezető igazgatója nyitja meg. Az eseményen felszólal Dr. Tüske László, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, Dr. Arapovics Mária, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Cselekvő Közösségekért felelős szakmai vezetője és Kiss Ferenc Péter, Mágocs város alpolgármestere.

 

Az idén hagyományteremtő jelleggel első ízben megrendezett országos rendezvénysorozat a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködésében valósul meg.

A megnyitót befogadó intézmény az elsők között csatlakozott a Közösségek Hetéhez, s hétfőtől vasárnapig minden nap kínál közösségépítő programokat. A megnyitó keretében adják át a mágocsi Kiváló Közösségépítő címet.

 

A megnyitót követően Mágocs lakói, önkéntesei, civil szervezeti és intézményvezetői, dolgozói műhelymunkára ülnek össze. A workshop célja egy olyan közös, az elkövetkezendő években meghatározó együttműködés kialakítása az város intézményei, civil szervezeti és önkéntesei között, mely az összefogáson, közös munkán és összehangolt tervezésen alapul. A szervezők reményei szerint a közös műhelymunka és ötletelés már a következő évi rendezvénynaptárak alapját lesz hivatott kidolgozni.