waiting
Közösségek Hete - kozossegekhete.hu

Hírek

Segíteni mindig jó!


- Programajánló

Dátum: 2023 május 8.
Rovat: Programajánló
Címkék: segítségnyújtás, kiállítás, művészet

A társadalmi esélyegyenlőség, a befogadás és az elfogadás szellemiségét nem lehet elégszer és eléggé ösztönözni. A Közösségek Hete alatt olyan programokkal is készülnek a programszervezők, amelyek az önkéntesség és a segítségnyújtás fontosságára hívják fel a figyelmet.
Május 9-én Varázsecset művészeti foglalkozást szervez autistáknak az Egri Kulturális és Művészeti Központ – Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház. A rajzterápia lehetővé teszi, hogy fejlődjenek, hogy értelmesen töltsék el idejüket, de még fontosabb, hogy képessé teszi őket arra, hogy megnyíljanak a rajzokon keresztül, amire szavakkal sosem lennének képesek.

Május 9-én önismereti, diszkriminációval foglalkozó munkafüzetet tölthetnek ki a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba érkező diákok az itt vendégeskedő Olvass és Írj Anne Frankkal vándorkiállításhoz kapcsolódóan. A tárlat célja, hogy az idelátogató diákoknak bemutassa az etnikai kisebbségek kirekesztésével járó szörnyű emberi sorsot Anne szemszögéből.

Május 10-én, szerdán a csornai Új Esély Központban Segíthetek-e a bajodon címmel csoportterápiás foglalkozáson vehetnek részt a lelki erőlevesre vágyók.

Szintén ezen a napon Bódvaszilason, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtárban “Csendben ülsz előttem…” Gondolatok a demenciáról…címmel megrendezésre kerülő programon filmrészletek bemutatása után szakemberek segítenek a demencia korai jeleinek felismerésével kapcsolatban, és tanácsokkal szolgálnak a demenciával történő együttélést segítendő.

Május 11-étől a pécsi Művészetek és Irodalom Házában látható Jegenyés Jusztina iparművész és a pécsi Bázis Addiktológiai Szolgálat fotósközösségének közös kiállítása. A Bázis Addiktológiai Szolgálat 2020 – ban indított kulturális programja a művészet, a kultúra nézőpontjaival szeretne több oldalról is rátekinteni a felépülés jelenségére. Eseményeik adományokból finanszírozottak és önkéntes munkával valósulnak meg. A belépés ingyenes, de tetszőleges összegű adománnyal támogatható.

További programok a Közösségek Hete folyamatosan frissülő honlapján, ahol időpont, megye és tematika szerint is böngészhetünk a programkínálatból:

A Közösségek Hete programajánlót a teljesség igénye nélkül összeállította:
Kajári Gabi
marketing, kommunikációs és disszeminációs szakértő
Szabadtéri Néprajzi Múzeum
Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

Vissza