Change your cover photo
Feltöltés
Change your cover photo
This user account status is Approved
Magos Művelődési Ház és Könyvtár
06202031057
2942 Nagyigmánd Fácán út 2/A

A Magos Művelődési Művelődési Ház Nagyigmánd Nagyközség kulturális központja és a közösségi élet egyik legfontosabb színtere. Az év során számos saját, önkormányzati és civil rendezvénynek ad otthont.
Az intézmény fő tevékenységi köre a települési (önkormányzati) rendezvények megszervezése, koordinálása, valamint saját közösségi programok megvalósítása, és civil kezdeményezések befogadása.
A művelődési ház az évről-évre igyekszik a helyi társadalom igényeit lehető legjobban kielégíteni. Az önkormányzati rendezvények mellett szervez színházi előadásokat, hétvégi szórakoztató eseményeket (koncertek, bulik stb.), és meghatározott alkalmakhoz kötött rendezvényeket (költészet napja, karácsonyi rendezvény). A ház galériája helyi és meghívott kiállítók tárlatainak ad helyet. A civileken kívül elismert fotó és festőművészek is megfordultak már az intézményekben. A kiállításokat általában valamilyen közeseményhez társítva nyitják meg.
A háznak több önálló szakköre működik. Ilyen az idén 35 éves Kézimunka Szakkör, amelynek tagjai a magyar hímzőhagyományokat ápolják és tevékenységükkel komoly értékmegőrző munkát folytatnak. Szintén a művelődési ház szakköre a mára "nagykorúvá vált" úszásszakkör, amely a helyi iskolásoknak ad lehetőséget az úszás elsajátítására a komáromi termálfürdőben. Emellett szintén évtizedek óta működik egy természetjáró kör, amely a túrázás kedvelőinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget.