Change your cover photo
Feltöltés
Change your cover photo
This user account status is Approved
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár
06 46 503-120
Miskolc, Görgey A. u. 11.

Az intézmény a legnagyobb nyilvános települési könyvtár Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Meghatározó szerepet tölt be az észak-magyarországi régió, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, valamint Miskolc város dokumentum- és információellátásában, a kulturális örökség átadásában, a művelődésben, az élethosszig tartó tanulásban, a szabadidő eltöltésében.

A központi épület földszintjén található Tájolóban (információs övezet) napilapok, népszerű hetilapok várják az olvasókat. Itt lehet használni a könyvtár számítógépeit, az internetet. A wi-fi szolgáltatásnak köszönhetően saját laptop használatával a könyvtár egész területén ingyenesen is elérhető az internet.

A muzeális kiadványok a Helyismereti gyűjteményen belül a Régi könyvek tárában és a központi raktárban kaptak helyek.

A Gyermekrészleg könyvekkel, folyóiratokkal, és színes programokkal, foglalkozásokkal várja 0-14 éves korig a gyermekeket, tiniket. Itt már önkiszolgáló kölcsönző is működik.

A Zenemű-, média- és hangtár a könyvek mellett folyóiratokkal, kottákkal, zenei cd-kel látja el az érdeklődőket. Itt kaptak helyet a hangoskönyvek és a dvd-k is.

A hagyományos közönségkapcsolatok (író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások, internet-, könyvtárhasználati és nyelvtanfolyamok) mellett egyre gyakoribbak az elektronikus kampányok, akciók, vetélkedők, versenyek.

A tudományos kutatókat személyre szabott szolgáltatásokkal, irodalomkutatással, speciális, kutatható muzeális és digitális gyűjteményrészekkel várja a könyvtár. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján keresztül bárki számára elérhető a Borsod-Miskolci Digitális Könyvtár.
A könyvtár tagja az Országos Dokumentum-ellátási Rendszernek, amely könyvtárközi kölcsönzés keretében a könyvtárhasználók egyedi igényeit, kéréseit teljesíti.