Change your cover photo
Feltöltés
Change your cover photo
Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Önkéntes Program
0620 223 5221
1014 Budapest, Szent György tér 2.

Kik vagyunk? Lelkes önkéntesek. Fiatalok, középkorúak, idősek. Diákok, álláskeresők, bölcsészek, jogászok, közgazdászok, orvosok, nyugdíjasok és sokan mások. Közös bennük, hogy szeretik a kultúrát.
A Szépművészeti Múzeum Önkéntes Programja 2006-ban, a világ nagy múzeumainak példája nyomán született első magyarországi szervezett múzeumi Önkéntes Programként. A Magyar Nemzeti Galéria 2012-ben intézményileg újraegyesült a Szépművészeti Múzeummal. Jelenleg az azóta összevont Önkéntes Programban 120 aktív önkéntes tevékenykedik folyamatosan.
A Közösségek Hetére az Önkéntes Program több területét mozgósítjuk, a program kitalálásában és lebonyolításában közösen vesznek részt információs pultos, múzeumpedagógián, adminisztrációs területen, illetve a Baráti Körben aktív önkénteseink.
A Közösségek Hete alatt 7 napos fotókampánnyal és 7 napig elérhető látogatói útvonallal készülünk. A szombati Nyílt Napon lesz kincsvadászat, körséta, élő műtárgyas vezetés, kreatív foglalkozás, infópontok az Önkéntes Programról. A Múzeum a délután erejéig a Közösségeké lesz, sőt egyes műtárgyak még beszélni is fognak arról, hogy milyen a Magyar Nemzeti Galériában önkéntesnek lenni.