Előzetes felhívás a Közösségek Hetéhez való csatlakozásra

 

“Együtt lenni, együtt Tenni jó” 

 

2017-ben nagy sikerrel, 321 település több mint 500 közösségének bevonásával indította el hagyományteremtő, országos rendezvényét a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet valamint az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma által életre hívott Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás projekt.

Az első Közösségek Hete rendezvénysorozat alkalmával, 2017. május 8–14. között közel 900 program zajlott országszerte. Sok pozitív visszajelzés érkezett a szervezőkhöz mind a programgazdák, mind a látogatók részéről.

A közösségi kezdeményezések erejét láthatóvá tevő, a társadalmi együttműködést és az aktív szerepvállalást, valamint a nyitott, befogadó társadalom eszményét népszerűsítő programsorozatot megújult programstruktúrával, számos innovatív elemmel kibővítve 2018. május 7. és 13. között hirdeti meg másodjára a konzorcium. 

A 2017-ben népszerű tematikák mellett – mint a „Gyertek hozzánk vendégségbe!” vagy a „Hely, ahol itthon vagyunk” – nagyobb hangsúllyal lesznek jelen az önkéntes-, közösségi akciók, generációk-, illetve elszármazottak találkozói, valamint a kulturális pályaorientációt segítő kezdeményezések.

A Közösségek Hetéhez továbbra is csatlakozhatnak civil szervezetek, hagyományőrző csoportok, egyházi közösségek, sportklubok és egyéb – akár informális – közösségek, illetve kulturális intézmények és az azokban működő vagy hozzájuk köthető közösségek, körök. 

Csatlakozni bármely olyan programmal lehet, amely – képviselve a Közösségek Hete szellemiségét – ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben és azokon kívül működő közösségek tevékenységeire és helyi társadalomformáló erejükre.

A 2018-as rendezvény részleteiről honlapunkon, megyei mentorainknál, és hírlevelünkből tájékozódhatnak.

Ne maradjon le semmi fontosról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

www.cselekvokozossegek.hu/hirlevel/

 

Amennyiben szervezetként, intézményként kíván csatlakozni a Közösségek Hetéhez, érdemes már most betervezni a 2018. évi programok közé a május 7. és 13. között megvalósuló országos rendezvénysorozatot.

 

További információ:

Pákay Viktória

projekt kommunikációs munkatárs

Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ

kozossegekhete@gmail.com

Tel.: +36 70 456 9436